АРДА-ТРЕЙДИНГ
Взгляни на мир другими глазами
 

Дегустація для торгової команди компанії «Арда-Трейдинг»

09.11.2021 р. для торгової команди компанії «Арда-Трейдинг» пройшла дегустація міцних алкогольних напоїв провідних виробників Італії та Франції, а саме грапи від Nonino та коньяків від Château de Montifaud!
Grappa Nonino Tradizione,
Grappa Nonino Cru Monovitigno Fragolino,
Grappa Nonino Cru Monovitigno Picolit,
Фруктовий дистилят Il Prunus di Nonino Sliwovitz,
Château de Montifaud L10 Premium Cognac,
Château de Montifaud V.S. Petite Champagne,
Château de Montifaud V.S.O.P. Petite Champagne.
Команда менеджерів та бренд-менеджерів впевнені, що виняткові напої, які представлені в кращіх закладах різних країн займуть гідне місце в ресторанах, винних барах, спеціалізованих магазинах, колекціях гурманів України!
Сім’я Nonino володіє мистецтвом дистиляції з 1897 року. Якість, інновації, дослідження, професіоналізм та любов до роботи – їх відмінні риси. Засновником винокурні є Ораціо Ноніно/Orazio Nonino, чиї традиції продовжили Луїджі, Антоніо, Беніто з Джаннолою/Luigi, Antonio, Benito e Giannola, Христина, Антонелла та Елізабетта/Cristina, Antonella, Elisabetta.
У 1973 році Беніто і Джаннола Ноніно зробили революцію у виробництві та позиціонуванні грапи не тільки в Італії, а й у всьому світі. Вони створили моносортову грапу Monovitigno® шляхом дистиляції винограду Піколіт/Picolit. Успіх був настільки великий, що більшість італійських і іноземних винокурень наслідували приклад Nonino.
У 1977 році було засновано Літературну Премію Ноніно. Нагородження відбувається у січні кожного року, на ній присутні представники культури та працівники промисловості, у журі беруть участь відомі люди, деякі з яких є володарями нобелівської премії.
1984 став знаковим для Беніто і Джанноли, які безперервно проводили дослідження в галузі дистиляції. Шляхом дистиляції цілісних ягід винограду було створено дистилят ÙE®. За спеціальним проханням представників Nonino вони одержали Міністерський дозвіл на виробництво виноградного дистиляту (Указ 20.10.84). У грудні цього ж року дорогоцінна колекція продуктів Ноніно почала розливатися в пляшки, які були створені відомими компаніями – Баккара, Рідель і Веніні.
Після багатьох років досліджень з медом – продуктом, який ще у давнину вважався дивом природи, у 2000 році Беніто, Джаннола, Крістіна, Антонелла та Елізабетта Ноніно представили Gioiello® – дистилят, створений з натурального меду.
2002 року сім’я Ноніно удостоїлася спеціальної премії «Винний Оскар» від Італійської Асоціації Сомельє. Ця премія була вручена Nonino за визначну роботу з поліпшення італійськії напоїв, а також за високу якість, дослідження та експерименти.
У 2003 році Беніто та Джаннола нагороджуються престижною премією Leonardo Prize for Italian Quality, у грудні цього ж року The New York Times друкує статтю про сім’ю Ноніно на честь 30-ї річниці створення Monovitigno®.
У 2009 році Джаннола нагороджена призом на International Eve Prize, 2009 як Підприємець року.
Винокурня Nonino поважає традиції та майстерність, сім’я особисто стежить за кожним кроком у процесі дистиляції, що дає гарантію високої якості. Сьогодні у підвалах винокурні знаходиться близько півтори тисячі маленьких бочок, які охороняють дорогоцінні дистиляти. Бочки створені з різних дерев: Невер, Лімузен, Гресинь, а також бочки з-під Хереса, з акації, дуба та вишні.
Висока якість продуктів, стильна упаковка, унікальний асортимент, сімейні цінності, інновації та дослідження – основні принципи успішного бізнесу сім’ї Ноніно.
Більше інформації на офіційній сторінці: https://grappanonino.it
Ось вже шість поколінь Шато де Мотіфо/Château de Montifaud належить родині Валле/Vallet. Огюстен-П’єр Валле/Augustin-Pierre Vallet перший посадив виноград у 1837 році, потім лоза бачила працю П’єра/Pierre, Моріса/Maurice, Луї/Louis та Мішеля/Michel.
Лоран/Laurent приєднався до свого батька та дідуся у жовтні 2000 року. Відповідно до сімейної традиції, коли син приєднується до спільної справи, частина коньяку, що дистилюється цього року, залишається в резерві компанії і передається тільки майбутнім поколінням.
Сьогодні у підвалі «Рай/Paradis» зберігаються пляшки коньяку, виготовлені П’єром та Морісом Валле/Pierre et Maurice Vallet. У сімейних льохах Château Montifaud зберігаються коньяки 1866 року і сьогодні, частина їх була запечатана B.N.I.C (Національним міжпрофесійним бюро Коньяку/Bureau National Interprofessionnel du Cognac).
Виноградники розташовані у двох головних частинах регіону Коньяк: Гранд Шампань/Grande Champagne та Пті Шампань/Petite Champagne, в ґрунті яких міститься велика кількість активного вапняку, це унікальний крейдяний вміст відіграє вирішальну роль в одержувані найкращих спиртів. Під час кожного етапу приготування коньяку застосовується майстерність та досвід, що передається від батька до сина.
Для виробництва Коньяку використовуються сорти: Уні-Блан/Ugni Blanc та Фоль Бланш/Folle Blanche, для виробництва Піно чи Піно де Шарант/Pineau des Charentes використовуються сорти: Уні-Блан/Ugni Blanc та Коломбар/Colombard (для білого), Мерло/Merlot та Каберне Совіньйон/Cabernet Sauvignon (для червоного). На молодих лозах, які досить тендітні, виноград збирається вручну. Решта винограду збирається механічно.
У 2004 році було встановлено 3 пневматичні преси по 50Гл/50Hl кожен. У 2014 році площа виноградників зросла, було встановлено 4-й прес 110Гл/110Hl.
Жодні антиоксидантні продукти не додаються до вин, а висока кислотність дозволяє добре зберігати їх до дистиляції. Ферментація проходить у ємностях з нержавіючої сталі з потужною системою охолодження. Дистиляція починається після аналізу вин, що пройшли малолактичну ферментацію, зазвичай на початку листопада і закінчується перегонкою наприкінці березня.
Для витримки спиртів використовуються 350 літрові діжки, виготовлені з лімузенського дуба. Деякі з вінтажних коньяків/Millésime дозрівають у діжках із тронсезького дуба/Tronçais/Quercus Sessilis. Власні підвали забезпечують спокійне дозрівання спиртів. У запасах компанії є старі eaux-de-vie, які природно прийшли до 42-45%. Такі спирти зберігаються (законсервовані) у спеціальних пляшках по 30 літрів. Коньячні спирти субрегіонів Гранд Шампань/Grande Champagne та Пті Шампань/Petite Champagne зберігаються окремо та використовуються для створення коньяків вищої категорії/Cognac Premium.
Розлив здійснюється у присутності офіційної особи B.N.I.C (Національне міжпрофесійне бюро Коньяку/Bureau National Interprofessionnel du Cognac).
У 2000 році Лоран приєднався до свого батька та діда. Виноградник на той момент становив 60 га у субрегіонах Гранд Шампань/Grande Champagne та Пті Шампань/Petite Champagne. У 2004 році Лоран одружився з Елоді/Elodie, є дві доньки Луїза/Loïs та Флаві/Flavie. За роки виноградник виріс до 90 га. У 2007 році Мішель/Michel та Лоран/Laurent створили нову сучасну збірну лінію. У тому ж році Елоді/Elodie приєдналася до сімейного виробництва в Шато Монтіфо/Château Montifaud. У 2011 році Лоран/Laurent та Мішель/Michel відновили аламбики 12Гл/12Hl створені їх предком П’єром/Pierre. У 2015 році Лоран здійснив купівлю додаткових гектарів, які з’єднавшись з раніше набутими склали 150 гектарів. Також Лоран та Елоді виробляють джин OSMOZ.
Історія Château de Montifaud продовжується!
Більше інформації на офіційній сторінці: http://www.chateau-montifaud.com