АРДА-ТРЕЙДИНГ
Взгляни на мир другими глазами
 

Дегустаційно-освітній захід від компанії «ARDA-TRADING» для «Ibiza Beach Club» в м. Одеса

Нещодавно в «Ibiza Beach Club» м. Одеса для персоналу компанія «ARDA-TRADING» провела дегустаційно-освітній захід!
Було представлено 16 неймовірних зразків міцного алкоголю легендарних марок джина, текіли, мескаля – Finsbury, Whitley Neill, Sierra, Meteoro!
Представив напої та розповів про особливості виробництва Гутник Костянтин/Гутник Константин – brand ambassador, bar manager ресторану YUG.
Впевнені, що міцні напої відомих виробників порадують гостей і справжніх поціновувачів, ідеально підійдуть до смачних страв та гарного відпочинку!
Джин «Фінсбері» є одним з найстаріших світових брендів джина в категорії London Dry Gin. Винокурня Finsbury була заснована Джозефом Бішопом в Лондоні в 1740 році. З тих пір назва Фінсбері є синонімом найсуворіших вимог до якості джина. І це не дивно, тому що родичі Бішопа займалися виробництвом алкоголю задовго до 1740, і їх багатий досвід пішов Джозефу на користь. Для перегонки джина в компанії Фінсбері використовують процес «single batch», створений в XVIII столітті. Його суть полягає в тому, що кожен інгредієнт окремо від інших настоюється на високоякісному пшеничному спирті, а потім піддається шестиразовій дистиляції в перегінних кубах типу «pot still». Всі рецепти джину «Фінсбері» тримаються в найсуворішому секреті і залишаються незмінними з 1740 року.
«Whitley Neill» – винахід Джонні Ніла, нащадка сім’ї Грінолл-Уїтлі, яка займається виробництвом джина з 1762 року. Захопившись джином та складним процесом його виготовлення, Джонні Ніл почав роботу під умілим керівництвом своєї бабусі. Тоді він дізнався, як, просто поєднуючи різкий смак ягід ялівцю з безліччю інших рослинних компонентів, можна кардинально змінити смак напою. Джонні Ніл став схожим на алхіміка, мріючи створити джин з більш екзотичним і загадковим смаком, ніж всі відомі зразки. Інгредієнти для свого джина він знайшов в Африці, в тому числі – баобаб. І щоб відобразити ту роль, яку зіграло дерево баобаба в створенні джина «Уїтлі Ніл», Джонні помістив його силует на етикетку джина та зробив символом бренду. На даний момент у Whitley Neill неймовірна кількість смакових варіацій, що дозволяє барменам з усього світу створювати неймовірні коктейлі!
Експорт текіли Sierra проводиться в 50 країн світу. Висока якість текіли Sierra підтверджена великою кількістю нагород різних міжнародних виставок, дегустацій, конкурсів та спеціалізованих видань. У 2008 році на престижному конкурсі Drinks International Spirits Challenge, журі якого складається з авторитетних експертів, а дегустація проводиться «сліпим» методом, Sierra була визнана кращим в двох номінаціях, завоювала нагороди Trophy Winner, Gold Winner і п’ять медалей. Вперше використовувати перестиглу агаву почали саме в компанії Destilerias Sierra S. A. de C. V. Стиглі плоди з плантації відразу відправляються під прес, де перемелюють і витискаються. Отримана рідина двічі дистилюється у величезних мідних ємностях, в результаті чого виходить 60-ти градусний спирт. Щоб знизити градус, спирт розбавляється чистою джерельною водою, після чого готова текіла розливається по дерев’яних діжках для подальшої витримки. З іспанської мови слово Sierra перекладається як «високогір’я». Таку назву для текіли було обрано не випадково: її випускають на заводі, який розташований на висоті 1500 метрів над рівнем моря. Текіла Sierra користується величезним попитом не тільки у себе на батьківщині, в Мексиці, але і далеко за її межами, і все це завдяки своєму чудовому смаку та високій якості. У 2008 р. бренд був визнаний найбільш продаваним на європейському ринку, що свідчить про високу оцінку напою споживачами.
Мескаль Meteoro виготовлений з дикої агави сорта Espadin, що росте високо в горах штату Оахака. Цей різновид агави відрізняється невеликими розмірами і обмеженою територією поширення, через що спирти з неї випускаються вкрай невеликими партіями. Листя проходять традиційне запікання і обробку димом, даючи в результаті неймовірно ароматний та інтенсивний напій, що підкорює з першого ж ковтка.